Que vull

Som poqueta cosa, però ja va bé si, com mosques d'ase, podem punyir i posar un poc malapler als que mantenen sistemes opressius i imperialistes, condemnant a mig món a la injustícia, la marginació i la fam. Si a més a més ens desengavatxam, molt millor.

diumenge, 26 de juliol del 2009

Què volen aquesta gent?



“La verdad nos hace libres” diu el lema que encapçala la pàgina “web” del Círculo Balear. Amb raó el Bon Jesús degué pegar una revinglada de l’escarrufada que se’n dugué quan li feren el plagi i conèixer els qui li feren, perquè darrere el lema ve un enfiloi de mentides per salar. Però bé, “és més bo d’agafar un mentider que un coix”.
Se val molta barra, per amollar la gran mentida de dir-se “políticamente independiente” (sic, en castellà) a la seva declaració de principis. Per acabar-ho de confitar i que es vegi clara la seva independència política, convoca la manifestació juntament amb Carlos Delgado, el PP, la UPD de Rosa Diez i altres amics de barret. Per més inri, ens volen fer beure que la manifestació “no es de izquierdas, ni de derechas” (sic).
Una altra cínica mena que ens enfloquen és que els pobrets són “víctimas de la imposición del catalán”. Els llatins, si les escoltaven amb aquest arguments fets en castellà, dirien: “per me probas”; les pròpies paraules els condemnen, donat que tot el document on es defineix i planteja els principis ho fa en castellà. Aquesta sí que m’és bruta!; bona manera de capgirar les coses!: jo que pensava que era la llengua catalana la que havia estat víctima de repressió i que era a mi que m’havien imposat el castellà. No somii truites quan dic que vaig haver de fer tota l’escolaritat en castellà amb la corresponent “Formación del Espíritu Nacional”, tots el diaris en castellà, totes les ràdios en castellà... Mai per mai, ni per nat senyal, una classe de català, ni tan sols de “balear”, per això ara jubilat he d’anar a classe per poder escriure aquesta carta.
Una de les finalitats del Círculo Balear és “actuar enérgicamente contra las
imposiciones catalanistas (la negreta és seva), que sólo intentan sustituir nuestra ancestral lengua balear por una pretendida unidad lingüística del catalán y abogan decididamente por la abolición de la lengua castellana”. Què vos pareix el rossinyol? Els catalanistes ens engoliran dins aquesta falsa unitat lingüística. Encara estan amb aquests cadufos que els valencians, balears i catalans parlam llengües distintes. Si això fos una equivocació o ignorància, tendria perdó, però com que és caparrudesa i mala intenció per confondre la gent, és feina de mentiders. Per altra banda, vaja un doiarro!: els mallorquins volem l’abolició de la llengua castellana i tots la parlam, i a més a més tenim un gran interès i una forçada per abolir el castellà.
Tornen a voler fer beure una altra mentida quan afirmen que “son las personas individuales los titulares de derechos y libertades, no entes abstractos como lengua, país o nación, los titulares de derechos y libertades”. No les entenc; o sia que els pobles no tenen drets i a la vegada, contradictòriament, diuen que ens hem de regir per la Constitució de 1978, que hem d’acatar com a deure saber castellà. Com és això?
És possible que la manifestació que promou el Círculo Balear, aconsegueixi arreplegar un bon grapat de gent, però una multitud no fa la veritat i de moltes mentides no en surt la veritat.
Amb aquesta manifestació, la veritat neta i pelada és que els cappares amb maquiavelisme polític mal intencionat, seguint el camí del franquisme, punyen el vesper per treure’n vots. Tenen molt clar el nacionalisme espanyol, que és respectable, però no en poden admetre d’altre, ni altra identitat. Per això, el que no senten seu poc els importa, perquè “el que poc t’atany, poc te plany”.
Vos dic que no ens deixarem tondre, ni colcar fàcilment; la vostra manifestació ationarà el foc de l’amor a la nostra llengua i ens farà més forts; trobareu barra de cap i no succeirà el mal presagi que diu que “vendrà de fora qui de casa ens treurà”.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada